vile ghencea 2
office@structon.ro| 0725.198.918

Una dintre cele mai facile modalitati de a mentine confortul unei locuinte este izolarea termica.

Izolarea prin exterior este extrem de eficienta, deoarece elimina pe cat posibil intreruperile de izolatie. De asemenea limiteaza transferurile termice intre interior si exterior si astfel contribuie la confortul locuintei, atat iarna, cat si vara.
O cladire cu o buna izolatie termica are un consum energetic mic si contribuie indirect la protejarea mediului, prin reducerea emisiunilor de gaze cu efect de sera.

Scopul izolatiei termice este realizarea confortului termic prin minimizarea consumului de energie necesar pentru racire/incalzire.

Inca de la inceput este necesar sa stiti ca polistirenul nu mai este o noutate, fiind intrebuintat pe scara laga. Datorita capacitatii termoizolatoare (transfer termic scazut), este folosit cu succes si la fabricarea diverselor ambalaje, casolete, pahare etc, cu scopul de a mentine temperatura constanta a produselor si a proteja obiectele sensibile la socuri.

 

Polistirenul expandat

Polistirenul expandat poate fi folosit la constructiile noi si renovari, fiind disponibil sub forma de panouri cu grosimi de la 1 cm pana la 20 cm. Este utilizat in primul rand la exteriorul cladirii, dar si la termoizolarea mansardei. La ambele materiale grosimea influenteaza pierderile de caldura. Grosimea optima de polistiren pentru o casa de caramida este de 10 cm. Sub aceasta valoare randamentul de izolare termica este mai mic, peste aceasta valoare castigul termic este nesemnificativ. Multi cred ca daca pun polistiren de 20 cm casa va fi de 2 ori mai izolata. Acest lucru este fals, deoarece casa pierde multa caldura prin sol, acoperis, tamplarie si prin neetanseitatile cladirii. Pierderile prin pereti sunt aproximativ 40% din pierderile totale.

Insa va recomandam sa solicitati si valorile conductivitatii termice, pentru ca pentru aceeasi grosime, acestea pot sa difere de la un produs la altul, fiind astfel si acesta un criteriu de selectie extrem de important.

Datorita faptului ca este fabricat si depozitat in conditii speciale, acest tip de polistiren este un material stabil, contractiile lui fiind „consumate“ in totalitate inainte de punerea in opera. In functie de aplicatia dorita sunt disponibile o multitudine de tipuri de polistiren expandat. Astfel puteti folosi polistiren expandat pentru termoizolarea fatadelor, planseelor de pod sau intermediare si pentru termoizolarea mansardei.